13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Lucrul de acasă

Lucrul de acasă

Î: Eu lucrez la o firmă pe parte de contabilitate şi m-am gândit să-i propun patronului meu un nou program, respectiv din cinci zile lucrate la birou, doar una să fiu prezentă acolo, iar restul acasă, pentru că eu cred că pot să-mi îndeplinesc sarcinile şi astfel. Acum, mă gândesc cum să abordez situaţia. În primul rând, ce avantaje şi dezavantaje presupune o astfel de activitate?


R:
Având în vedere natura activităţii dumneavoastră răspunsul la întrebarea de mai sus depinde foarte mult de activitatea companiei în care lucraţi. În vederea acestei propuneri, ar trebui să luaţi în considerare următoarele: posibilitatea de accesare a programelor contabile ale companiei de acasă, fără a vicia în vreun fel confidenţialitatea şi siguranţa datelor, posibilitatea de a deplasa fizic documente contabile la domiciliul dumneavoastră, posibilitatea de a deplasa calculatorul pe care vă desfăşuraţi activitatea acasă.

Un argument foarte important în abordarea acestei probleme este existenţa unui precedent în cadrul departamentului de contabilitate. Există departamente în care activitatea se poate realiza de acasă fără probleme, cum ar fi cele de vânzări, relaţii publice etc., departamente în care activitatea nu presupune gestionarea şi prelucrarea de documente strict confidenţiale.

Pe de altă parte, vă puteţi organiza programul astfel încât o zi din săptămână să fie alocată unor activităţi care necesită mai mult deplasari sau activităţi unde nu aveţi nevoie să accesaţi arhiva de documente. În acest caz, puteţi propune managementului o astfel de colaborare, subliniind elementele care consideraţi că vor face activitatea dumneavoastră mai productivă în aceste condiţii.

Avantajele sau dezavantajele unui astfel de program de lucru depind foarte mult de activitatea companiei, politica acesteia, capacitatea dumneavoastră de a vă îndeplini sarcinile de serviciu de acasă la acelaşi standard sau chiar cu rezultate mai bune.

În măsura în care consideraţi că acest tip de colaborare poate fi benefic pentru ambele părţi implicate, puteţi aduce în atenţia managementului toate aceste aspecte. Dacă sunteţi primul caz în cadrul companiei dumneavoastră, va puteţi aştepta la rezistenţă în acceptarea propunerii. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă