15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Lia Olguța Vasilescu încearcă să liniștească populația: Punctul de pensie crește la...

Lia Olguța Vasilescu încearcă să liniștească populația: Punctul de pensie crește la 1.000 de lei de la 1 iulie

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii, a anunţat sâmbătă că punctul de pensie va creşte de la 1 iulie la 1.000 lei, nefiind probleme în acest sens din cauza situaţiei politice, informează Mediafax.

Lia Olguța Vasilescu susține că nu este o fractură în PSD și este convinsă că moţiunea de miercuri va trece.

"Punctul de pensie va ajunge la o mie de lei. Nu e niciun fel de îngrijorare (..) Săptămâna trecută, la armată, au crescut salariile la civili şi soldele la militari cu încă 15%", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, precizând că aşteaptă răspunsul preşedintelui Iohannis privind legea salarizării.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pentru demiterea lui Sorin Grindeanu, ministrul demisionar al Muncii a declarat că este sigur că va trece.

"Este foarte important că toate organizaţiile şi-au anunţat susţinerea, chiar şi de la Timiş sunt deja parlamentari care au anunţat că vor susţine această moţiune de cenzură, nu ne facem probleme", a mai spus Vasilescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă