16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Cum să îţi găseşti un job prin algoritmul 20/20/60

Cum să îţi găseşti un job prin algoritmul 20/20/60

Cele mai multe locuri de muncă vacante din piaţă nu sunt publicate şi trebuie căutate prin alte metode decât cele clasice, informează Realitatea.net.

Algoritmul 20/20/60 de căutare a unui loc de muncă spune că 20% din timpul de căutare trebuie să aplici la joburile de pe net, 20% îţi cauţi prin social media şi 60% te ocupi de piaţa ascunsă a locurilor de muncă, scrie consultantul L. Adler de la LinkedIn.

“Şansele de a fi chemat la un interviu de angajare în urma unei recomandări făcute direct de o persoană cunoscută managerului HR sunt cu cel puţin 50% mai mari decât atunci când trimiţi CV-ul în orb”, scrie specialistul HR.

Potrivit unui studiu recent al unei firme de resurse umane, 45% dintre companii îşi completează poziţiile libere din organigramă prin recomandări şi networking, 10% prin promovări interne sau mişcări laterale, 15% prin căutarea în baze de CV-uri şi 30% în urma anunţurilor postate pe site-uri de recrutare.

Citeşte şi Locuri de muncă periculoase pentru români. Vezi anunţurile de care ar trebui să te fereşti

Cu alte cuvinte, aproape 60% dintre joburile disponibile alcătuiesc piaţa “subterană” a muncii, în timp ce slujbele la vedere sunt mai puţine decât cele ascunse.

Potrivit celui mai recent studiu Manpower, doar 19% dintre companii vor face angajări pe parcursul următoarelor trei luni, 70% dintre firme nu vor face nici o schimbare în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, în timp ce 9% pregătesc concedieri.

Angajatorii din industria prelucrătoare, sectorul Public şi Social, Transporturi, depozitare şi comunicaţii, Finanţe, asigurări, imobiliare şi servicii au cele mai mari intenţii de angajare în următoarele trei luni, în timp ce perspectivele cele mai sumbre de angajare sunt în agricultură şi construcţii.

 

 

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă