16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Ce ţări angajează români. Vezi ofertele

Ce ţări angajează români. Vezi ofertele

Dacă în România încă este o problemă găsirea unui loc de muncă, alte ţări mai dezvoltate care au ieşit din recesiune încă de anul trecut, au reluat angajările în diferite domenii pentru care sunt disponibile joburi şi pentru români, informează www.incont.ro.

În prezent, oferta de locuri de muncă în străinătate reuneşte circa 23.000 de posturi, în 36 de ţări. Majoritatea poziţiilor se adresează celor care vor să se angajeze cu un contract de muncă sezonier, fie în domeniul turismului, fie în agricultură.

Potrivit portalului Tjobs, care reuneşte oferta de locuri de muncă în străinătate, ţara din care vin cele mai multe joburi pentru români este Grecia, unde se pot angaja aproape 7.000 de români.

Peste 4.600 de posturi sunt disponibile în Marea Britanie, în timp ce Germania oferă peste 2.000 de locuri de muncă.

Majoritatea joburilor oferite sunt in tari europene, dar cei interesati isi pot gasi un loc de munca si in Statele Unite, Insulele Caraibe sau pe vasele de croaziera, precum si in Orientul Mijlociu, in tari precum Dubai, Qatar sau Kuweit.

Un domeniu in continuare foarte bine reprezentat in ceea ce priveste oferta de anagajare in strainatate este cel medical, clinicile din Europa punand la dispozitia medicilor romani peste 4.000 de posturi, majoritatea in tari precum Marea Britanie, Germania sau Franta.

Alte domenii care absorb forta de munca din Romania sunt cel pentru ingrijire batrani si copii si industria divertismentului.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă