15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Ce salarii s-au plătit în asigurări

Ce salarii s-au plătit în asigurări

Câştigul salarial mediu nominal net s-a situat în noiembrie 2013 la 1.650 lei, în creştere cu 2,2% (35 lei) faţă de octombrie şi cu 4,8% comparativ cu aceeaşi lună din 2012, arată Institutul Naţional de Statistică. Salariile din asigurări şi pensii private au scăzut cu 2% în luna noiembrie faţă de octombrie 2013.

Câştigul salarial mediu net în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), în noiembrie, a fost de 3.167 lei, în scădere cu 2% faţă de luna precedentă. De asemenea, în activităţile auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii, salariul mediu net s-a situat la 2.748 lei, în creştere cu peste 27% faţă de octombrie 2013. În perioada analizată (noiembrie 2013), specialiştii din asigurări au câştigat cu peste 200 de lei mai mult comparativ cu un an în urmă, ţinând cont de faptul că salariul mediu net din activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii a fost de 2.964 lei în noiembrie 2012.

Şi activităţile auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii au raportat o creştere uşoară faţă de 2012, la momentul respectiv raportându-se un salariu mediu net de 2.718 lei.

Conform datelor INS, per ansamblu, în luna noiembrie 2013, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat creşteri faţă de luna octombrie 2013 că urmare a acordării de prime (inclusiv premii ocazionale), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) sau a realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte). De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net au fost influenţate în unele activităţi economice şi de disponibilizările de salariaţi cu câştiguri salariale mici.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în noiembrie de 2.278 lei, cu 2,1% mai mare decât în luna octombrie 2013. Indicele câştigului salarial real pentru noiembrie 2013 faţă de luna precedentă, calculat că raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 102,2%, iar comparativ cu aceeaşi luna din 2012 s-a situat la 102,9%, arată INS.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre raporturile comerciale cu Turcia: „Este cel mai important partener economic al României non-UE”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că cel mai important partener economic al României non-UE este Turcia, ajungându-se la raporturi comerciale între cele două...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

Catalunia is not Spain and Buzău iz not Moldova

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, pregătește încă o lovitură de campanie electorală: înfrățirea clubului Gloria Buzău, recent promovat...
Ultima oră
Pe aceeași temă