18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Bancile ii momesc pe pensionari cu dobanzi mai mari cu pana la...

Bancile ii momesc pe pensionari cu dobanzi mai mari cu pana la 0,5% fata de oferta standard

Majoritatea bancherilor au o oferta speciala care se adreseaza persoanelor varstnice. Romanii care se prezinta cu talonul de pensie la ghiseul bancar beneficiaza un plus intre 0,25 si 0,50% la dobanzi pentru depozitele la termen. Pensionarii sunt considerati de catre banci ca fiind printre cei mai stabili clienti, iar bancherii incearca sa ii atraga cu bonificatii mai mari comparativ cu cele standard.

Dobanzi intre 8,00% si 9,75% pe an
Astfel, dobanzile practicate pentru depozitele facute de pensionari variaza intre 8,00% si 9,75% pe an, cu pana la 0,5% mai mari decat dobanzile din oferta standard. Pentru scadenta de un an, cea mai buna oferta pentru pensionari este in prezent la Alpha Bank, care asigura o dobanda de 9,00%. La concurenta cu aceasta este Piraeus Bank, care ofera varstnicilor depozite cu dobanda de 8,40% pe an, cu plata acesteia la scadenta de 12 luni. Depozitul Pensia Plus lansat de Banca Carpatica asigura o dobanda de 8,25% pe an, pentru scadenta de 12 luni.

Pensionarii care prefera o scadenta de 9 luni beneficiaza de o oferta speciala propusa de Alpha Bank, prin care li se ofera acestora o dobanda de 9,50% pe an.

Depozitele pe 3 luni sunt in prezent printre cele mai populare printre clientii bancilor, aceasta fiind scadenta la care cele mai multe institutii bancare au cele mai mari bonificatii la depozitele la termen. Alpha Bank asigura pensionarilor o rata a dobanzii de 9,75% pe an, iar Procredit Bank propune o dobanda de 9,05% pe an. Banca Carpatica si BRD ofera depozite bancare cu dobanda de 9,00% pentru varstnici, iar Piraeus Bank propune o dobanda de 8,60% pe an.

Pensionarii care insa vor sa isi depuna economiile pentru o singura luna vor primi de la Procredit Bank o dobanda de 8,80% pe an, in timp ce grecii de la Piraeus Bank ofera depozitul Star cu o dobanda anuala de 8,75%. Banca Carpatica ofera o dobanda anuala de doar 8,65% pentru depozitul constituit pe o singura luna, iar BRD bonifica aceste depozite cu 8,75% pe an.

Pe termen lung sau scurt?    

Banca Nationala a Romaniei a scazut recent dobanda de referinta de la 7,5% pana la 7%, iar analistii se asteapta ca aceasta sa ajunga la sfarsitul anului la 6-6,5%. Astfel ca, chiar daca in prezent ratele dobanzilor la depozite sunt mai mari pentru scadentele mai reduse – in general la 3 luni bancile avand cea mai buna dobanda in prezent – analistii apreciaza ca cel mai castigati ar putea fi cei care acum ar opta pentru depozite cu scadente mai lungi, de pana la un an, avand in vedere actuala tendinta de scadere a bonificatiilor la depozite.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...
Ultima oră
Pe aceeași temă