12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Angajaţii cu studii superioare, şanse reduse de angajare

Angajaţii cu studii superioare, şanse reduse de angajare

Majoritatea posturilor libere pe piaţa locală a muncii sunt pentru agenţi de pază sau muncitori necalificaţi.

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa pune la dispoziţia celor interesaţi 418 locuri de muncă în săptămâna aceasta. Majoritatea sunt pentru persoane fără studii superioare. Cele mai multe locuri disponibile, respectiv 24, sunt pentru cei care au specializare de zidar rosar-tencuitor. Se caută, de asemenea, 24 de dulgheri. Pe următoarele locuri în topul celor mai căutate meserii sunt cele de agent de securitate şi fierar betonist, acestea având câte 20 de posturi libere pentru doritori. Se mai caută, de asemenea, în această săptămână, 14 muncitori necalificaţi la demolarea clădirilor, la căptuşeli zidărie, plăci de mozaic, faianţă, gresie şi parchet, 12 agenţi de intervenţie, zece manipulanţi mărfuri, zece brutari, opt operatori la prelucrarea maselor plastice, şase vânzători, cinci lucrători comerciali.


Ofertă pentru ingineri pentru centrale nuclearoelectrice

În oferta AJOFM se regăsesc şi câteva locuri de muncă pentru cei care au o diplomă de licenţă. Se caută astfel ocupanţi pentru un post de manager financiar, un post de manager marketing (tarife, contracte, achiziţii), un post de inginer agronom, şapte posturi de inginer construcţii civile, industriale şi agricole, precum şi un inginer mecanic, nouă ingineri de nave, un inginer industria alimentară, nouă ingineri centrale nuclearoelectrice, un inginer electronist transporturi, telecomunicaţii.

Meserii mai puţin căutate

În oferta AJOFM se regăsesc şi meserii pentru care nu este oferit decât un post. Pe lângă cele menţionate mai sus, printre acestea se numără un asistent medical generalist, un organizator de activitate în turism, un tehnician construcţii navale, un tehnician resurse umane, un referent comerţ exterior, un îngrijitor bolnavi la domiciliu, un lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale, un electronist depanator utilaje calcul, un operator tăietor textile, un operator la fabricarea uleiurilor vegetale, un montator-reglor,depanator aparate electronice, telecomunicaţii, radio, un şofer autobuz, o femeie de serviciu, un cărăuş, un încărcător-descărcător.

Persoanele interesate se pot adresa AJOFM Constanţa, strada Lacului nr. 14, telefon 0241/481.537. 

Sudorii au de unde alege

Una dintre meseriile cele mai căutate în această săptămână este aceea de sudor. Patronii au anunţat AJOFM că sunt dispuşi să angajeze nouă sudori cu arc electric cu electrod fuzibil în mediu de gaz protector, şase sudori manuali cu arc electric, cinci sudori cu arc electric cu electrod nefuzibil în mediu de gaz protector, patru sudori simpli.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă