Primăria Capitalei asigură poluare, pentru a contracara coronavirus

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a văzut nevoită să ia o decizie radicală, pentru a scoate administrația locală din București din impas.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

27.02.2020 - 16:09

Edilul-șef a renunțat la taxa de poluare pentru autovehiculele ce tranzitează centrul Capitalei.

În cazul în care Gabriela Firea nu lua această decizie, poluarea risca să fie redusă semnificativ, în București, iar directorii din Primăria Capitalei și membrii Consiliului General ar fi fost, automat, interziși.

Este bine cunoscut faptul că cea mai mare sursă de poluare din Capitală, o amenințare mai mare pentru bucureșteni chiar decât noul coronavirus, este administrația publică locală.

Taxa pe poluare ar fi dat peste cap bunul mers al poluării din Primăria Municipiului București.

Mai mult decât atât, primarul general Gabriela Firea risca să se autoexcludă de la conducerea administrației publice locale.

Nici măcar măștile împrăștiate de șoferii și controlorii Societății de Transport București (STB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, nu îi mai pot proteja pe cetățeni de poluarea generată de administrația publică locală.

Cu toate acestea, bucureștenii ar trebui să le fie recunoscători Gabrielei Firea și echipei sale din Primăria Capitalei.

Expunerea continuă la poluare determină ca bucureștenii să fie imuni la o maladie precum noul coronavirus.

În fond, noul coronavirus atacă zeci de mii de oameni, din întreaga lume, în timp ce administrația publică a Capitalei afectează cel puțin 4 milioane de locuitori, ai unui singur oraș.

Articolul complet este disponibil pe Academia Cațavencu.

Comentarii