9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăAldinePrimăria Capitalei asigură poluare, pentru a contracara coronavirus

Primăria Capitalei asigură poluare, pentru a contracara coronavirus

Edilul-șef a renunțat la taxa de poluare pentru autovehiculele ce tranzitează centrul Capitalei.

În cazul în care Gabriela Firea nu lua această decizie, poluarea risca să fie redusă semnificativ, în București, iar directorii din Primăria Capitalei și membrii Consiliului General ar fi fost, automat, interziși.

Este bine cunoscut faptul că cea mai mare sursă de poluare din Capitală, o amenințare mai mare pentru bucureșteni chiar decât noul coronavirus, este administrația publică locală.

Taxa pe poluare ar fi dat peste cap bunul mers al poluării din Primăria Municipiului București.

Mai mult decât atât, primarul general Gabriela Firea risca să se autoexcludă de la conducerea administrației publice locale.

Nici măcar măștile împrăștiate de șoferii și controlorii Societății de Transport București (STB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, nu îi mai pot proteja pe cetățeni de poluarea generată de administrația publică locală.

Cu toate acestea, bucureștenii ar trebui să le fie recunoscători Gabrielei Firea și echipei sale din Primăria Capitalei.

Expunerea continuă la poluare determină ca bucureștenii să fie imuni la o maladie precum noul coronavirus.

În fond, noul coronavirus atacă zeci de mii de oameni, din întreaga lume, în timp ce administrația publică a Capitalei afectează cel puțin 4 milioane de locuitori, ai unui singur oraș.

Articolul complet este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă