11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăAldineVicepreședintele CE: Londra ar trebui să iasă mai repede din UE pentru...

Vicepreședintele CE: Londra ar trebui să iasă mai repede din UE pentru a se termina cu incertitudinea

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, consideră că Marea Britanie trebuie să declanşeze cât mai repede articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, pentru a ieşi imediat din Uniunea Europeană şi a se pune capăt incertitudinilor. El a precizat, însă, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că UE trebuie să menţină relaţiile cu Marea Britanie şi după Brexit.

Vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen s-a declarat, deranjat de faptul că unele guverne care se consideră resposabile şi serioase încearcă să joace în campania electorală acelaşi joc pe care îl fac politicienii populişti, în mijlocul unor atitudini anti-UE în unele state membre.

Referitor la apelurile din Franța și Germania pentru stoparea negocierilor dintre Comisia Europeană și Guvernul SUA privind Acordul transatlantic de liber-schimb (TTIP) SUA-UE, vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, investiții, competitivitate și creștere economică se declară în favoarea continuării negocierilor, considerând că viitorul TTIP va auce joburi cetățenilor statelor UE.

 În legătură cu Rusia, Katainen, care a fost premierul Finlandei timp de 4 ani (2011-2014), din partea Partidului Coaliției Naționale (afiliat popularilor europeni), spune că UE trebuie să privească înainte către dezvoltarea relațiilor economice și politice cu Moscova.

 Înaltul oficial european arată însă că, până acum, Rusia nu a făcut progrese în respectarea acordurilor de la Minsk, privind soluționarea conflictului din Ucraina, iar din acest motiv sancțiunile economice ale Uniunii Europene față de Moscova trebuie să continue.

 Privind România, el a făcut apel la clasă politică de la București că poiectele pe fonduri europene să continue de la o guvernare la altă, indiferent de ciclurile electorale. Vicepreședintele Comisiei Europene a mai spus că a avut vneri o discuție cu premierul Dacian Ciolos în care i-a spus acestuia că este îngrijorat de creșterea cheltuielilor publice ale României. 

Foto: Jyrki Katainen / Facebook

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă