17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Orban ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr...

VIDEO Orban ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi la ATI’’

Orban: ,,Avem prevăzută o creştere la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi la ATI’’

 

PREMIERUL a mai precizat că la Malaxa există „un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă”.

La Victor Babeş se prevede o creștere a numărului de paturi cu 10, iar „la Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID”, a mai adăugat Premierul.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constat de creştere a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, dar şi a numărului de paturi din spitale, care nu sunt în secţii de terapie intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secţiile ATI şi acţionăm în continuare pentru a creşte numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţi”, a declarat Ludovic Orban.

,,La spitalul Malaxa ar trebui ca într-o săptămână să fie funcţionale toate paturile.”

„De exemplu, în Bucureşti, conform planului e prevăzută o creştere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesară realizarea unei instalaţii de oxigen. Există un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă. Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal. La Bihor mai există o punerea la dispoziţie din partea unui spital privat. De asemenea, există o strategie care a fost gândită şi pusă în practică de creştere a capacităţii de tratare în secţiile ATI. Avem prevăzută creşterea numărului de paturi la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui într-o săptămână să aibă funcţionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunţ numele, le las posibilitatea să anunţe ei când vor deveni spital COVID”, a completat Orban.

,,Toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.”

„Pe fiecare regiune există o gândire, sunt spitale pregătite. La Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID. Pe toate serviciile medicale care sunt furnizate fie că e vorba de spitalele publice sau private sunt decontate. Noi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile, aşa cum le-am luat de la începutul pandemiei”, a concluzionat premierul.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă