„Togetherness”, cea mai mare pictură colectivă din Elveţia, expusă la Bucureşti

Lucrarea „Togetherness”, cea mai mare pictură colectivă din Elveţia, va fi expusă la Bucureşti, pe 20 septembrie, la Acuarela.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2019 - 16:05

Proiectul „Togetherness” a început în iunie 2019, în Basel (Elveţia), cu 42 participanţi de vârste şi naţionalităţi diverse.

După o săptămână, lucrarea a fost declarată „cea mai mare pictură colectivă din Elveţia”.

Pentru a continua călătoria europeană şi pentru a asigura continuitatea picturii, ultimele 3 planşe au fost trimise la următorul atelier - Painting Room Bucureşti. Aici, la începutul lunii iulie 2019, ele au devenit planşele de start ale proiectului local: cel mai mare tablou colectiv din România.

Vineri, de la ora 19.00, doritorii vor avea la dispoziţie culori şi coli pentru a desena.

Painting Room Bucureşti este bazat pe conceptul şi principiile dezvoltate de Arno Stern, în urmă cu mai bine de 65 de ani. Copii, adulţi şi familii, cu toţii îşi găsesc propriul loc în atelierul Painting Room inspirat de Closlieu – un spaţiu ferit de presiune, competiţie şi prejudecată.

Din 2018, Painting Room Bucureşti, alături de peste 180 de ateliere Closlieu din întreaga lume, promovează prin „Jocul Picturii” mai multă autonomie, spontaneitate şi entuziasm pentru cei cu vârste cuprinse între 3 şi 99 de ani.

Comentarii