Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava: Spitalul Judeţean nu a fost afectat de atacurile cibernetice

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu a fost afectat de atacurile cibernetice din ultima perioadă, dar s-au luat măsuri de protecţie a datelor pacienţilor, a declarat presei, joi, managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 16:49

"Baza noastră de date are protecţie, în caz de nevoie avem alternativă de lucru, dar asta nu înseamnă că suntem inatacabili. Dacă ar vrea cineva să deturneze datele, ar putea s-o facă doar pe ceea ce se lucrează în intervale scurte de timp (...) Nu este prima dată când sunt atacate baze de date ale instituţiilor publice'', a spus Rîmbu, adăugând că are back-up în cazul în care va fi nevoie, dar ''orice sistem are vulnerabilităţi''.

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate unităţile sanitare din România avertizarea că sistemul informatic din domeniul medical este supus unui atac cibernetic.

Potrivit site-ului Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România, s-a identificat "o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere".

Comentarii

loading...