Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

STB are încă un an la dispoziţie să facă loc terenului pentru Spitalul Metroplolitan

PMB a prelungit cu un an termenul de relocare a Autobazei STB Pipera, pe terenul căreia ar trebui construit Spitalul Metropolitan. Primăria spune că până acum, STB nu a găsit o locaţie potrivită, mai ales că între timp s-au achiziţionat şi autobuzele Otokar.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2019 - 19:29

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi un proiect care prevede prelungira cu un an a termenului de relocare a autobazei Pipera, pe terenul căreia Municipalitatea vrea să construiască Spitalul Metropolitan. Prouiectul a primit votul CGMB.

„Prin Hotărârea CGMB din 22.02.2018 s-a aprobat preluarea imobilului, situat în Şoseaua Pipera nr.55, sector 2, din administaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti – actuala societate de Transport Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de tip investişii „Spitalul metropolitan”. Prin aliniatul 3 din Hotărârea mai sus menţionată, s-a aprobat relocarea activităţii desfăşurate, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior”, se arată în expunerea de motive a proiectului votat joi.

Acum, potrivit proiectului votat, primăria extinde cu încă un an perioada pentru relocarea Autobazei din Pipera, din următoarele motive:

„Societatea de Transport Bucureşti STB SA anunţă că se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători. În acest sens, având în vedere necesitatea desfăşurării în bune condiţii a activităţii de prestare a serviciului de transport public de călători se impune prelungirea termenului de relocare a activităţii desfăşurate în cadrul Autobazei Societăţii de Transport Bucureşti, situate în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2”, se arată şi în raportul de specialitate al proiectului.
Un al motiv pentru care STB nu-şi poate muta, în prezent, activitatea într-o altă locaţie este şi numărul mare de autobuze intrate recent în proprietatea Municipalităţii, respectiv autobuzele Otokar.
„Având în vederea parcul circulant aflat în exploatarea Societăţii de Transort Bucureşti STB SA aflat în continuă creştere, având în vedere intrarea în exploatare eşalonată a celor 400 de autobuze Otokar achiziţionate de către Municipiul Bucureşti, raportat la numărul şi capacitatea autobazelor de care dispune, anterior preluării imobilului, este necesară relocarea activităţii într-o locaţie corespunzătoare (...)
Astfel, în prezent, STB se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastrctura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului.

Proiectul privind prelungirea termenului de relocare a autobazei din Pipera este criticat de deputatul independent Nicuşor Dan, care o acuză pe Gabriela Firea că face „declaraţii de intenţii fără suport în realitate”

„Sunt convins că vom discuta şi în ianuarie 2020 de o nouă prelungire a termenului de relocare a autobazei RATB. În loc de managementul de proiect vedem la primarul Firea declaraţii de intenţii fără suport în realitate. Din fericire, bucureştenii au înţeles de mult cu cine au de-a face.”, a declarat deputatul de Bucureşti Nicuşor Dan, printr-un comunicat de presă transmis duminică.

 

Comentarii

loading...