Secţia de anchetare a magistraţilor a preluat dosarul crimelor de la Caracal

Secţia de anchetare a magistraţilor a anunţat că s-a autosesizat din oficiu în legătură cu modul în care organele de urmărire penală au acţionat în cazul celor două adolescente dispărute în judeţul Olt.

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2019 - 09:44

"Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în noaptea de 25/26 iulie 2019, în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariţia a două persoane de sex feminin din judeţul Olt", se arată într-un comunicat al SIIJ.

O fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

În luna aprilie, o altă fată, de 18 ani, a dispărut în condiţii asemănătoare, însă autorităţile au cercetat acest caz doar pentru infracţiunea de trafic. Agerpres aminteşte că DIICOT a precizat că în acest al doilea caz s-a constatat "acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false), precum şi împrejurările de timp şi de loc".

Comentarii