12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarii falimentare in judetul Arad

Primarii falimentare in judetul Arad

– Primarii au cheltuit bugetele locale inainte de alegeri.

Mai multe primarii din judetul Arad au acumulat datorii de sute de lei, in urma unor achizitii facute, iar aproape toti primarii au anuntat ca nu mai au bani in buget pentru salariile angajatilor.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arad, Nicolae Iotcu, a declarat, luni, ca in urma unor evaluari a primariilor din teritoriu au fost descoperite datorii la acestea. In plus, primarii nu au intocmit proiecte pentru accesarea de fonduri europene. "Avem deja o prima evaluare dupa preluarea noilor mandate de primar, iar in unele localitati am avut surpriza sa constatam ca s-au acumulat datorii foarte mari.

 

Este vorba despre primaria orasului Lipova, care are datorii de 700.000 de lei, de primaria comunei Savarsin, unde s-au acumulat datorii de 470.000 lei, dar si de primaria comunei silindia, unde, de asemenea sunt consemnate datorii, dar care inca nu au fost evaluate total. O situatie ciudata este in comuna Zabrani, unde fostul primar nu mai este de gasit, pentru a da explicatii", a declarat Nicolae Iotcu.
Presedintele CJ Arad a sustinut ca au fost identificate facturi neachitate pentru achizitii de lucrari si materiale, iar in unele cazuri nu a fost facuta receptia unor lucrari. Conducerea Consiliului Judetean Arad a mai descoperit ca la primaria comunei silindia au fost cheltuiti peste 400.000 lei pentru hartie de copiator, iar la Lipova, primaria orasului este in pericol sa piarda o finantare, pentru ca a fost intocmit gresit un proiect pentru obtinerea unui milion de euro din fonduri europene, destinat constructiei unei statii de epurare. Presedintele CJ Arad a mentionat ca verificarile in unitatile administrative teritoriale din judet vor continua si in perioada urmatoare. Iotcu a mai spus ca la aproape toate primariile din judet nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă