Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bricul Mircea, în Mediterană

Velierul „Mircea" a părăsit ieri portul Constanţa cu destinaţia Marea Mediterană. Nava aparţine Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" şi efectuează în perioada 4-29 aprilie 2011 marşul anual de instruire ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

04.04.2011 - 20:27
Velierul „Mircea" a părăsit ieri portul Constanţa cu destinaţia Marea Mediterană. Nava aparţine Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" şi efectuează în perioada 4-29 aprilie 2011 marşul anual de instruire practică, cu escale în porturile Istanbul, Pireu şi Durres.

 

Echipajul, comandat de comandorul Gabriel Moise, este format din 156 de persoane, dintre care 43 studenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" şi 40 elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu". „Mircea" este o navă barc clasa A, construită din metal, dotată atât cu pânze, cât şi cu motor Diesel l, a fost lansată în 22 septembrie 1938 la Şantierul Naval Blohm und Voss din Hamburg, Germania. La data de 17 mai 1939 a sosit în ţară şi a intrat în serviciul Marinei Militare. După reparaţiile capitale şi modernizările făcute în anul 1966 (la acelaşi şantier naval unde a fost construită) şi între anii 1994-2002, la Şantierul Naval Brăila, a devenit nava cea mai modernă dintre navele -soră „Eagle" - SUA, „Gorch Fock" - Germania, „Tovarişci" - Ucraina şi „Sagres III"- Portugalia. Tot ieri a părăsit portul Constanţa şi fregata Mărăşeşti, care va reprezenta România la Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră - Blackseafor, în perioada 5-26 aprilie.

Fregata este nava comandant a grupării şi va participa la exerciţii navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului, împreună cu navele militare TCG Yavuz - din Turcia, GGS SOKHUMI - din Georgia, UPS SLAVUTICH - din Ucraina, RFS Yamal din Federaţia Rusă şi BGS Verni din Bulgaria. Activarea se va desfăşura în porturile Istanbul, Sevastopol, Novorossiysk şi în apele teritoriale ale Turciei, Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Echipajul fregatei Mărăşeşti este format din 198 de militari şi 5 ofiţeri străini din Statul Major al Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră - Blackseafor.

„Mircea" este o navă barc clasa A, construită din metal, dotată atât cu pânze, cât şi cu motor Diesel l, a fost lansată în 22 septembrie 1938 la Şantierul Naval Blohm und Voss din Hamburg, Germania.

Citește totul despre:

Comentarii