Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tudorel Toader (Foto: Arhivă)

Ministrul Justiţiei anunţă luni dacă își menține propunerea de a o numi pe Adina Florea la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că luni va analiza avizul negativ dat de CSM în cazul Adinei Florea şi va decide dacă o mai propune pe aceasta pentru conducerea DNA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2018 - 20:50

CSM a motivat avizul negativ, explicând că Adina Florea are o rezistenţă scăzută la stres, precum şi o capacitate de analiză şi sinteză redusă, informează, duminică, Mediafax.

"Avizul va fi analizat in cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflata in derulare !", a anunțat ministrul Tudorel Toader într-un mesaj postat pe Facebook.

Anterior, ministrul anunţa însă că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul Consiliului. Între timp, Secţia pentru Procurori a CSM a motivat avizul negativ dat Adinei Florea, pentru funcţia de procuror-şef DNA. Procurorii CSM au transmis că aceasta nu ştie diferenţa dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice şi că are o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă.

"Secţia pentru procurori reţine că aceasta nu a demonstrat o conştientizare adecvată a diferenţei şi interdependenţei dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice, aspect deosebit de important, mai ales în contextul exercitării unei funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public", se arată în motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul Adinei Florea, prezentată de Mediafax.

Comentarii

loading...