13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Ministrul Justiţiei anunţă luni dacă își menține propunerea de a o numi pe Adina Florea la DNA

CSM a motivat avizul negativ, explicând că Adina Florea are o rezistenţă scăzută la stres, precum şi o capacitate de analiză şi sinteză redusă, informează, duminică, Mediafax.

„Avizul va fi analizat in cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflata in derulare !”, a anunțat ministrul Tudorel Toader într-un mesaj postat pe Facebook.

Anterior, ministrul anunţa însă că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul Consiliului. Între timp, Secţia pentru Procurori a CSM a motivat avizul negativ dat Adinei Florea, pentru funcţia de procuror-şef DNA. Procurorii CSM au transmis că aceasta nu ştie diferenţa dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice şi că are o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă.

„Secţia pentru procurori reţine că aceasta nu a demonstrat o conştientizare adecvată a diferenţei şi interdependenţei dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice, aspect deosebit de important, mai ales în contextul exercitării unei funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public”, se arată în motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul Adinei Florea, prezentată de Mediafax.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă