Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Măsuri noi pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, noi măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor, care vizează transpunerea prevederile articolelor 8 şi 9 din Directiva europeană, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 20:23

''Au fost mai multe acte normative pe ordinea suplimentară a şedinţei de Guvern, (...) la propunerea Ministerului Justiţiei, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor. Este, practic, vorba despre transpunerea completă în legislaţie a unei directive europene, Directiva 29/2012. România a implementat în legislaţie ce prevede această directivă cu excepţia a două articole - este vorba despre articolele 8 şi 9 şi astăzi, prin acest proiect, au fost incluse în legislaţie şi prevederile articolelor 8 şi 9 din directiva respectivă. Prin transpunere, practic, se asigură pentru toate victimele infracţiunilor posibilitatea de acces, în conformitate cu procedurile interne, la anumite tipuri de servicii, cum ar fi: sprijinul emoţional sau psihologic, informare, consiliere, sprijin pentru exercitarea drepturilor victimelor, consiliere cu privire la riscurile de victimizare secundară sau de intimidare şi răzbunare, precum şi la prevenirea acestora, evaluarea individuală a victimelor pentru identificarea nevoilor de protecţie specifice. Sunt mai multe prevederi, dar respectă pe deplin ceea ce Directiva europeană 29/2012 prevede şi prin această modificare, practic, transpunem complet în legislaţie această directivă europeană", a explicat Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Comentarii

loading...