Bruxelles, Belgia. 10 iulie 2019. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei UE

Luni si marti, saptamana viitoare au loc interviurile cu toți candidații la posturile de Comisari

Ursula von der Leyen, va avea săptămâna viitoare, interviuri cu Rovana Plumb si Dan Nica pentru posturile de Comisar European

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2019 - 15:07


Rovana Plumb și Dan Nica susțin săptămâna viitoare interviul cu Ursula von der Leyen pentru postul de comisar European.

Luni si marti, saptamana viitoare  au loc interviurile cu toți candidații la posturile de comisar european, au declarat  surse de la Bruxelles.

Inițial, întâlnirea cu Rovana Plumb si Dan Nica ar fi fost programată pentru azi, dar a fost devansată pentru săptămâna viitoare.


Premierul Viorica Dăncilă, i-a desemnat drept candidati pe Rovana Plumb si Dan Nica pentru posturile de comisari europeni.

Cei doi candidați PSD au fost acuzați in trecut de DNA, astfel, în octombrie 2017, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei din Camera Deputaților au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale. Ea le-a mulțumit deputaților că au apărat „principiile statului de drept”.

Nica, în calitatea de ministru de interne, a fost vizat de dosarul EADS, , dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorul anticorupție Adrian Matei George a clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004, clasat si acesta de același procuror DNA.

Comentarii