-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiLuni si marti, saptamana viitoare au loc interviurile cu toți candidații la...

Luni si marti, saptamana viitoare au loc interviurile cu toți candidații la posturile de Comisari

Rovana Plumb și Dan Nica susțin săptămâna viitoare interviul cu Ursula von der Leyen pentru postul de comisar European.

Luni si marti, saptamana viitoare  au loc interviurile cu toți candidații la posturile de comisar european, au declarat  surse de la Bruxelles.

Inițial, întâlnirea cu Rovana Plumb si Dan Nica ar fi fost programată pentru azi, dar a fost devansată pentru săptămâna viitoare.

Premierul Viorica Dăncilă, i-a desemnat drept candidati pe Rovana Plumb si Dan Nica pentru posturile de comisari europeni.

Cei doi candidați PSD au fost acuzați in trecut de DNA, astfel, în octombrie 2017, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei din Camera Deputaților au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale. Ea le-a mulțumit deputaților că au apărat „principiile statului de drept”.

Nica, în calitatea de ministru de interne, a fost vizat de dosarul EADS, , dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorul anticorupție Adrian Matei George a clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004, clasat si acesta de același procuror DNA.

Cele mai citite

”Rondul de noapte” de Rembrandt va fi restaurat

Celebrul tablou ''Rondul de noapte'' de Rembrandt va fi restaurat. A fost scos din ramă, iar procesul va dura mai mulți ani. Terminată în 1642,...

Sebastian Burduja, propunere legislativă după greva STB. Îi privește pe liderii de sindicat

Deputatul PNL Sebastian Burduja a anunţat, în contextul protestului spontan de la STB, depunerea unei propuneri legislative care prevede că liderii de sindicat nu...

Unirea Mică celebrată de Muzeul Național de Istorie a României printr-o expoziție specială

Unirea Mică este celebrată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) printr-o expoziție specială, în care va fi prezentată publicului o remarcabilă operă...
Ultima oră
Pe aceeași temă