16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLOCKDOWN Mâncăm din nou în oraș până la ora 23.00!

LOCKDOWN Mâncăm din nou în oraș până la ora 23.00!

Decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor a fost luată după ce s-a constatat că, în intervalul 20-22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În cadrul ședinței CMBSU s-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. „În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica aceste măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă”, a mai transmis Prefectura București.

Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de noroc din Capitală s-au redeschis de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, în urma deciziei CMBSU.

S-a dispus reluarea activității în spații închise, la o capacitate de 30% în domeniul HORECA, precum și în domeniul cultural, de divertisment și recreativ începând cu 25.01.2021, ora 0:00, cu condiția menținerii ratei de incidență sub 3/1.000 de locuitori.

Rata de incidență scade de la o zi la alta în București

Duminică a marcat a cincea zi consecutivă de scădere a ratei de incidență în Capitală, aceasta ajungând la 2,37.
Sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa în limita a 30% din capacitate între orele 6-21. Și magazinele rămân deschise până la ora 21, în condițiile în care restricțiile de circulație pe timp de noapte SE MENȚIN la nivel național între orele 23-5.
 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă