Klaus Iohannis: La Terapie Intensivă numărul de persoane crește și asta este marea tragedie

Klaus Iohannis le-a cerut joi prefecților din țară să acționeze cu fermitate și claritate în gestionarea crizei sanitare profunde generate de creșterea exponențială a infectărilor cu Covid-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 14:28

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat joi prefecților din țară într-o videoconferință la care a participat și premierul Ludovic Orban. Șeful statului le-a mulțumit prefecților pentru implicarea de care dau dovadă la nivel local dar le-a atras atenția că este nevoie de fermitate în aplicarea măsurilor restrictive impuse la nivel național pentru stoparea creșterii numărului de infectări.

„Din păcate, aceste rezultate, chiar dacă există și arată că măsurile pe care le luăm sunt bine gândite, nu au fost suficiente. Nu au fost suficiente fiindcă, vedem, la Terapie Intensivă numărul de persoane crește, din nefericire, și asta este marea tragedie. În fiecare zi vedem că avem un număr important de decese. Prea mulți, mult prea mulți români mor de această boală și atunci evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive.”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a adăugat că oamenii trebuie să fie informați la timp și corect de către autoritățile locale pentru că ultimul lucru de care ar avea nevoie acum România ar fi panica: „Noi suntem cu toții foarte îngrijorați, dar nu trebuie să fim panicați. Trebuie să fim fermi, trebuie să luăm toate deciziile cu mintea limpede și, repet, să avem în vedere obiectivul principal, sănătatea oamenilor.”

Comentarii