Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ISU Dobrogea a dat amenzi de 180.000 lei pe litoral

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2019 - 10:04

Astfel, în perioada 18-23 iunie, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale la 42 obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 36 unități de turism, două restaurante și cluburi, precum și la patru alte obiective. În aceste locuri, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 335 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 306 sancţiuni, respectiv 267 avertismente şi 39 amenzi contravenţionale în valoare totală de 181.500 lei.

Problemele des întâlnite

Printre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control se numără neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism, și neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor. De asemenea, militarii de la ISU Dobrogea au constatat: nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice aferente iluminatului de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice, lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice, dar și exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferente construcţiilor.
Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate au fost executate peste 100 exerciţii de evacuare. 

Comentarii