SUA au trimis un grup naval condus de un portavion în Marea Chinei de Sud, pentru a descuraja politica agresivă a guvernului de la Beijing

Statele Unite au trimis în Marea Chinei de Sud un grup naval condus de portavionul USS Carl Vinson, ca măsură de descurajare împotriva politicii agresive a guvernului de la Beijing.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 17:45

Statele Unite au trimis în Marea Chinei de Sud un grup naval condus de portavionul USS Carl Vinson, ca măsură de descurajare împotriva politicii agresive a guvernului de la Beijing, relatează duminică agenția Reuters.

Grupul naval american a început o misiune de patrulare în această zonă maritimă din Extremul Orient, în contextul tensiunilor din ce în ce mai mari dintre Washington şi Beijing din cauza pretenţiilor chineze de a deţine controlul asupra acestei zone.

"Vom încerca să demonstrăm capacitatea de reacţie militară şi să construim relaţii puternice cu aliaţii noştri, cu partenerii şi prietenii din regiunea Asia-Pacific", a declarat comandantul grupului naval american, amiralul James Kilby.

Citește totul despre:

Comentarii