Presă: Zeci de romi din România s-au instalat într-o localitate americană și cer azil în Statele Unite, pe motiv că ar fi persecutați la București

Aproximativ 40 de persoane de etnie romă din România s-ar fi instalat, de două luni, într-o localitate situată la aproximativ 55 de kilometri de orașul Pittsburgh, solicitând azil în Statele Unite, pe motiv că sunt persecutați în București,

Share

Roxana Petre 0 comentarii

15.07.2017 - 21:19

Aproximativ 40 de persoane de etnie romă din România s-ar fi instalat, de două luni, într-o localitate situată la aproximativ 55 de kilometri de orașul Pittsburgh, solicitând azil în Statele Unite, pe motiv că sunt persecutați în București, potrivit Pittsburgh Post-Gazette, informează News.ro.

Potrivit sursei citate,  cei mai mulţi dintre romi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane şi nu ştiu să se poarte. Din acest motiv, peste 150 de rezidenţi s-au adunat, joi seara, în sala de şedinţe a Consiliului localității California şi şi-au exprimat aceste îngrijorări cu privire la afluxul de refugiaţi români.

Cazurile romilor au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi, în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care monitorizează zborurile din alte ţări. Programul federal le permite imigranţilor să se cazeze temporar la preţuri mai mici şi în condiţii mai umane, ca o alternativă la plasarea lor în detenţie.

Locuitori supăraţi au declarat joi, la întâlnire, că nou-sosiţii fac gunoi, îşi parchează maşinile în curţi, nu respectă regulile de trafic rutier şi perturbă pieţele. Alţii au declarat că au văzut romi omorând găini, iar copii îşi fac nevoile în public.

Membrii Consiliului, administratorul localităţii şi şeful poliţiei Richard Encapera au declarat că nu au fost avertizaţi de venirea imigranţilor şi că întâmpină dificultăţi în contactarea autorităţilor federale de la care să obţină ajutor şi explicaţii. Însă ei au precizat că nu au fost raportate violenţe sau agresiuni, iar că imigranţii implicaţi în infracţiuni minore şi-au achitat amenzile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...