PR-istul Daesh, Jawad Khan, a fost ucis într-un raid aerian al SUA din Afganistan

Responsabilul cu media al grupării jihadiste Daesh, Jawad Khan, a fost ucis într-un atac aerian al SUA în provincia Nangahar din estul Afganistanului

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 13:04

Responsabilul cu media al grupării jihadiste Daesh, Jawad Khan, a fost ucis într-un atac aerian al SUA în provincia Nangahar din estul Afganistanului, au anunțat forțele americane.

Moartea lui Jawad Khan "va perturba rețeaua, va diminua procesul de recrutare și va obstrucționa încercările de a desfășura operațiuni internaționale", a precizat într-un comunicat generalul John Nicholson, comandantul forțelor americane în Afganistan.

Atacul, care a avut loc pe 3 iunie, a avut ca țintă un important centru al militanților în districtul Achin, întrerupându-le astfel comunicațiile și conexiunile cu gruparea Statul Islamic din Siria, au precizat SUA. Forțele americane și afgane se luptă cu militanții Statului Islamic în provincia Nangarhar de la apariția grupării în această zonă, în ianuarie 2015.

În aprilie, forțele americane au lansat o bombă uriașă asupra unui complex de tuneluri al Statului Islamic în Nangarhar, atac despre care Ministerul afgan al Apărării a spus că a ucis 90 de militanți.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...