GALERIE FOTO Mii de oameni pe străzile din Harare, pentru a-i cere demisia președintelui Robert Mugabe, prietenul lui Nicolae Ceaușescu

Mii de zimbabweni au ieșit sâmbătă dimineață pe străzile capitalei Harare pentru a-și arăta sprijinul față de preluarea puterii de către Armată și pentru a-i cere președintelui Robert Mugabe să renunțe oficial la putere

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2017 - 12:20

Mii de zimbabweni au ieșit sâmbătă dimineață pe străzile capitalei Harare pentru a-și arăta sprijinul față de preluarea puterii de către Armată și pentru a-i cere președintelui Robert Mugabe să renunțe oficial la putere.

Pe multe dintre pancartele purtate de manifestanți se puteau citi mesajele „Mugabe trebuie să părăsească Zimbabwe” și „Bob nu este unchiul tău” (aluzie la prescurtarea prenumelui președintelui Mugabe).

Pentru demonstrația de la Harare și-au exprimat sprijinul, printre alții, Asociația Veteranilor de Război din Zimbabwe și formațiunea de opoziție Mișcarea pentru Schimbare Democratică. Reprezentanții Armatei au anunțat media de stat că manifestația a fost autorizată, dar au lansat un apel la evitarea violențelor.

Armata a preluat miercuri puterea în Zimbabwe și l-a plasat pe președintele Mugabe (93 de ani) în arest la domiciliu. Robert Mugabe se află la putere la Harare începând din anul 1980 și era un bun prieten al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Într-un comunicat dat publicității vineri dimineața de media de stat, Armata preciza că va continua discuțiile cu președintele Mugabe privind următoarea etapă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...