15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBan Ki-moon: Divergențele dintre israelieni și palestinieni, din ce în ce mai...

Ban Ki-moon: Divergențele dintre israelieni și palestinieni, din ce în ce mai mari

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat miercuri în Consiliul de Securitate că “nu este optimist” după discuțiile sale cu responsabilii israelieni și palestinieni, potrivit unor diplomați, informează AFP, citată de Agerpres. 

Ban, care s-a adresat Consiliului de Securitate prin videoconferință de la Amman în Iordania, a estimat că divergențele sunt din ce în ce mai mari între cele două tabere și că nu este timp de pierdut pentru a evita o escaladare.

În timpul acestor consultări cu ușile închise cu cei 15 ambasadori ai țărilor Consiliului, Ban s-a declarat deosebit de îngrijorat de incitarea la violență a celor două părți și de “disperarea” tineretului palestinian.

El și-a reiterat criticile față de utilizarea disproporționată a forței de către autoritățile israeliene.

Pentru Ban, citat de diplomații prezenți, esențial în această criză este de a aborda problema locurilor sfinte, dintre care Esplanada Moscheilor la Ierusalim.

Ban s-a întâlnit succesiv marți cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și miercuri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, înainte de a se duce la Amman unde urmează să fie primit joi de regele Abdullah al II-lea.

El a cerut insistent liderilor palestinieni și israelieni să acționeze urgent împotriva “escaladării periculoase” a violențelor ce ridică temeri legate de o nouă intifada.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă