Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ban Ki-moon: Divergențele dintre israelieni și palestinieni, din ce în ce mai mari

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat miercuri în Consiliul de Securitate că "nu este optimist" după discuțiile sale cu responsabilii israelieni și palestinieni, potrivit unor diplomați, informează AFP.

Share

Ana-Maria Anițoiu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2015 - 09:47

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat miercuri în Consiliul de Securitate că "nu este optimist" după discuțiile sale cu responsabilii israelieni și palestinieni, potrivit unor diplomați, informează AFP, citată de Agerpres. 

Ban, care s-a adresat Consiliului de Securitate prin videoconferință de la Amman în Iordania, a estimat că divergențele sunt din ce în ce mai mari între cele două tabere și că nu este timp de pierdut pentru a evita o escaladare.

În timpul acestor consultări cu ușile închise cu cei 15 ambasadori ai țărilor Consiliului, Ban s-a declarat deosebit de îngrijorat de incitarea la violență a celor două părți și de "disperarea" tineretului palestinian.

El și-a reiterat criticile față de utilizarea disproporționată a forței de către autoritățile israeliene.

Pentru Ban, citat de diplomații prezenți, esențial în această criză este de a aborda problema locurilor sfinte, dintre care Esplanada Moscheilor la Ierusalim.

Ban s-a întâlnit succesiv marți cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și miercuri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, înainte de a se duce la Amman unde urmează să fie primit joi de regele Abdullah al II-lea.

El a cerut insistent liderilor palestinieni și israelieni să acționeze urgent împotriva "escaladării periculoase" a violențelor ce ridică temeri legate de o nouă intifada.

Citește totul despre:

Comentarii