Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertismentul lui Donald Tusk privind criza imigranților

Problema ”cea mai urgentă” pe care trebuie să o rezolve Uniunea Europeană este ”să recâștige controlul frontierelor exterioare„, a declarat, miercuri, președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2015 - 18:09

Problema ”cea mai urgentă” pe care trebuie să o rezolve Uniunea Europeană este ”să recâștige controlul frontierelor exterioare”, a declarat, miercuri, președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează Agerpres.

„Chestiunea cea mai urgentă pe care trebuie să ne-o punem în această seară este cum să recâștigăm controlul frontierelor noastre exterioare, altfel nu are sens să vorbim despre o politică comună în materie de migrație”, a subliniat Tusk.

Declarația a fost făcută înaintea summitului extraordinar al Uniunii Europene, care va începe în cursul serii la Bruxelles, transmit AFP și DPA.

Conflictele care dau naștere valului de refugiați, mai ales din Siria, ”nu vor înceta în curând”, a mai spus președintele Consiliului European, avertizând că 'aceasta înseamnă că vorbim de milioane de refugiați potențiali, nu de mii'.

”Partenerii noștri au nevoie de ajutor”, a continuat Donald Tusk, referindu-se la statele vecine Siriei, precum Turcia, Liban și Iordania, confruntate cu afluxuri masive de refugiați.

El a precizat că va propune la summit 'măsuri pe termen scurt', incluzând ajutoare pentru Turcia și pentru agențiile umanitare care acționează în taberele de refugiați.

”Astăzi, trebuie să pregătim un plan concret”, a subliniat Tusk, reafirmându-și apelul către statele membre să înceteze criticile reciproce.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...