27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialAvertismentul lui Donald Tusk privind criza imigranților

Avertismentul lui Donald Tusk privind criza imigranților

Problema ”cea mai urgentă” pe care trebuie să o rezolve Uniunea Europeană este ”să recâștige controlul frontierelor exterioare”, a declarat, miercuri, președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează Agerpres.

„Chestiunea cea mai urgentă pe care trebuie să ne-o punem în această seară este cum să recâștigăm controlul frontierelor noastre exterioare, altfel nu are sens să vorbim despre o politică comună în materie de migrație”, a subliniat Tusk.

Declarația a fost făcută înaintea summitului extraordinar al Uniunii Europene, care va începe în cursul serii la Bruxelles, transmit AFP și DPA.

Conflictele care dau naștere valului de refugiați, mai ales din Siria, ”nu vor înceta în curând”, a mai spus președintele Consiliului European, avertizând că ‘aceasta înseamnă că vorbim de milioane de refugiați potențiali, nu de mii’.

”Partenerii noștri au nevoie de ajutor”, a continuat Donald Tusk, referindu-se la statele vecine Siriei, precum Turcia, Liban și Iordania, confruntate cu afluxuri masive de refugiați.

El a precizat că va propune la summit ‘măsuri pe termen scurt’, incluzând ajutoare pentru Turcia și pentru agențiile umanitare care acționează în taberele de refugiați.

”Astăzi, trebuie să pregătim un plan concret”, a subliniat Tusk, reafirmându-și apelul către statele membre să înceteze criticile reciproce.

Cele mai citite

Un avion de vânătoare chinez a șicanat un avion de recunoaştere militar american

Pilotul unui avion de vânătoare chinez a efectuat o "manevră agresivă nejustificată" în apropierea unui avion de recunoaştere militar american care opera deasupra Mării...

Rafila: A fost finalizată noua formă a Planului Național de Combatere a Cancerului

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat finalizarea unei noi forme a Planului Naţional de Combatere a Cancerului."Am reuşit să finalizăm noua formă a Planului...

TVR va transmite live Summit-ul Comunității Politice Europene. Transmisia va fi preluată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune

Televiziunea națională a României, TVR, va transmite live, din Republica Moldova, Summit-ul Comunității Politice Europene, iar transmisia va fi preluată de Uniunea Europeană de...
Ultima oră
Pe aceeași temă