Armata rusă a instalat sisteme S-400 în apropierea unei fabrici de armament din Siria

Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în apropierea unei fabrici iraniene de armament din Siria care aprovizionează mişcarea şiită libaneză Hezbollah, unul dintre inamicii Israelului.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2017 - 16:19

Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în apropierea unei fabrici iraniene de armament din Siria care aprovizionează mişcarea şiită libaneză Hezbollah, unul dintre inamicii Israelului, afirmă surse citate de site-ul israelian Ynetnews.com, potrivit Mediafax.

Imaginile surprinse prin satelit au surprins lucrări de construcție a unor sisteme S-400 la doar 15 kilometri de uzina iraniană care produce rachete destinate mişcării şitte Hezbollah. Potrivit unor surse, în zonă sunt instalate şi sisteme de rachete 9K720 Iskander şi P-800 Oniks (Iahont). Mişcarea Hezbollah, activă în sudul Libanului, are în arsenal peste 100.000 de rachete, cu care ameninţă Israelul.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a transmis luni secretarului general ONU, António Guterres, că Iranul a construit fabrici de armament în Siria şi Liban.

Israelul a atacat în mai multe rânduri, în Siria, convoaie care ar fi transportat armament spre mişcarea Hezbollah, în Liban.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...