Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hunedoara: Aproximativ 50 de hectare de teren au ars într-un incendiu de vegetaţie

Aproximativ 50 de hectare de teren au ars într-un incendiu de vegetaţie uscată care a avut loc în zona Composesoratului Piatra Coziei, în apropiere de municipiul Deva, la faţa locului intervenind trei echipaje ale pompierilor militari, a informat, joi, ISU Hunedoara.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2019 - 10:45

"Cele trei echipaje de pompieri au reuşit controlarea arderii, deşi vântul făcea ca focul să se extindă imprevizibil şi cu repeziciune", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Incendiul a fost localizat înainte de a se extinde la fondul forestier sau la gospodăriile din zonă.

Conform datelor ISU Hunedoara, în judeţ au ars, în această primăvară, peste 600 de hectare de terenuri cu vegetaţie uscată sau litieră de pădure, cele mai multe incendii fiind constatate în zilele sfârşitului de săptămână.

Pompierii militari din judeţul Hunedoara au transmis Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) peste 300 de notificări în care sunt precizate coordonatele GPS ale parcelelor în care au fost consemnate incendii de vegetaţie uscată.

APIA este instituţia ce are competenţă într-o eventuală suspendare a subvenţiilor acordate proprietarilor, dacă se constată că terenurile au fost curăţate de resturile de vegetaţie uscată cu ajutorul focului.

Comentarii