Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harghita: S-a reluat operaţiunea de extragere a grenadelor din depozitul descoperit

Pirotehniştii au reluat, marţi dimineaţa, operaţiunea de extragere a grenadelor din depozitul subteran descoperit la Topliţa, după ce în cursul nopţii misiunea a fost sistată, locul fiind păzit de jandarmi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 10:17

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat, pentru Agerpres, că la operaţiune participă pirotehniştii de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă - USISU Ciolpani şi cei de la ISU Harghita, în vreme ce echipajele din Mureş şi Covasna au fost retrase luni seara.

La faţa locului se mai află un container tip Multirisc, din dotarea ISU Harghita, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, dar şi mai mulţi jandarmi.

Col. Ovidiu Dudu a precizat că, pe timpul desfăşurării misiunii de marţi, 12 persoane au fost evacuate din cinci locuinţele aflate în apropiere.

Oamenii care au fost evacuaţi în timpul intervenţiei de luni s-au putut întoarce în cursul nopţii la locuinţele lor, reprezentanţii ISU garantând că nu se află în pericol.

Până luni seara, la sistarea operaţiunii, specialiştii reuşiseră să scoată din depozitul descoperit la o adâncime de patru metri aproximativ 250 de grenade incendiare, provenind din Primul Război Mondial.

Intervenţia va continua pe tot parcursul zilei de marţi şi este posibil să continue şi miercuri, în funcţie de numărul de elemente de muniţie.

Echipajele pirotehnice vor verifica zona cu atenţie pentru a se asigura că toate grenadele au fost scoase la suprafaţă.

De asemenea, după finalizarea operaţiunii, grenadele vor fi distruse pe un teren pus la dispoziţie de Primăria din Topliţa.

Aceasta este cea mai mare acţiune pirotehnică din Harghita din ultimii 20 ani, în judeţ fiind găsite frecvent elemente de muniţie, dar nu într-un număr atât de mare.

Depozitul de muniţie a fost descoperit la o adâncime de aproximativ patru metri, de muncitorii care efectuau lucrări de excavaţie pentru extinderea reţelei de canalizare.

Comentarii

loading...