George Soros. Shutterstock.

George Soros lansează Rețeaua Globală pentru Transformarea Învățământului Superior.

George Soros a anunțat la Davos, Elveția, că a creat o nouă rețea universitară pentru a pregăti mai bine studenții pentru provocările globale actuale și viitoare.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

25.01.2020 - 17:20


Finanțarea rețelei va ajunge la un miliard de dolari. George Soroș invită și alți filantropi să i se alăture.

Rețeaua, care va funcționa în întreaga lume, poartă numele de Open Society University Network (OSUN).
Aceasta va integra activitatea de predare și cercetare în instituțiile de învățământ superior din întreaga lume. Rețeaua va oferi simultan cursuri de predare și programe de licență comune și va aduce în mod regulat studenți și facultăți din diferite țări împreună la discuții în persoană și în mediul online. Rețeaua își propune să ajungă la studenții care au cel mai mare nevoie și să promoveze valorile societății deschise - inclusiv libera exprimare și diversitatea credințelor.
OSUN va căuta să promoveze educația riguroasă și să ajungă la instituții care au nevoie de parteneri internaționali, precum și populații neglijate, precum refugiații, persoanele încarcerate, romii și alte grupuri strămutate.
OSUN, cu ajutorul aliaților săi, este gata să lanseze un program masiv de „risc”, care îmbină un număr mare de savanți excelenți din punct de vedere academic, dar pe cale de dispariție politică în această nouă rețea globală.
Deja, OSUN conectează instituțiile de învățare superioară și desfășoară cursuri de rețea care unesc studenții și facultățile din mai multe universități situate în diferite părți ale lumii în clasă, împărtășind facultatea și conduc proiecte de cercetare comune la care colaborează oameni din multe universități.


George Soros a declarat într-un comunicat remis presei:

„Cred că cea mai bună speranță a noastră este accesul la o educație care consolidează autonomia individului prin cultivarea gândirii critice și accentuarea libertății academice. Consider că Open Society University Network este cel mai important și durabil proiect al vieții mele și aș dori să îl văd pus în aplicare în timp ce sunt încă în preajmă. “


George Soroș a donat peste 32 de miliarde de dolari în ultimii 30 de ani pentru cauze de educație și justiție socială.
"Căutăm instituții partenere faimoase care simt o responsabilitate pentru viitorul civilizației noastre, oameni care sunt inspirați de obiectivele OSUN și vor să participe la realizarea sa.”
Universitatea Central Europeană (CEU), fondată de Soros, și Colegiul Bard vor constitui nucleul noii rețele. Aceștia vor fi parteneri cu Arizona State University, un lider mondial în învățământ la distanță și alte instituții de pe glob, precum Universitatea Americană din Asia Centrală din Kîrgâzstan și Universitatea BRAC din Bangladesh.
„Ar trebui să construim o rețea globală pe cont propriu.Sper ca cei care împărtășesc această viziune să ni se alăture pentru a deveni realitate.” a spus Soros. 


Leon Botstein, președintele Colegiului Bard, care va ocupa funcția de cancelar al OSUN, a declarat:

„OSUN este cea mai transformatoare inițiativă în învățământul superior la care am asistat în cariera mea. Promite parteneriate solide și diverse, precum și inovație, extinzând ancheta critică, cercetarea și bursa la scară internațională. Vreau să-mi exprim recunoștința față de domnul Soros și fundațiile Open Society pentru viziunea și încrederea lor. “

Comentarii