Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, despre mafia alimentelor contrafăcute: Presiunea din partea unor afaceriști români este atât de mare încât am ajuns să consumăm produse care conțin soluții de deszăpezire

Costel Stanciu de la Asociația Pro Consumatori. O lege dată în 2016 catre pre a fost modificată în 2017 astfel încât să nu mai știm cât lapte conține un produs lactat "]n Rom\nia, legile se schimbă în"

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2017 - 19:32

Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, atrage atenția, în emisiunea X-PRESS, moderată de directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, asupra mafiei alimentelor contrafăcute. Studiul de caz asupra căruia s-a oprit șeful APC este  specialitatea "brânza bulgărească", un produs care, potrivit acestuia, conține ingrediente periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

"O lege dată în 2016 privind obligativitatea afișării ingredientelor de origine naturală pe eticheta alimentelor a fost modificată în 2017 astfel încât să nu mai avem acces la aceste informații", a atras atenția Costel Stanciu. 

Redactorul-șef al ziarului România Liberă, Răzvan Chiruță, a declarat că "în România, legile se schimbă într-un ritm atât de rapid încât nici specialiștii nu mai pot ține pasul. Acest subiect este vechi de doi - trei ani. Un specialist din Buzău ne-a explicat, în urmă cu mai mult timp, că acest produs, brânza bulgărească, este periculos", a declarat Răzvan Chiruță, redactor-șef RL. "E uimitor că astfel de situații au loc în București. Nu vreau să îmi imaginez ce dezastru este în mediul rural. E foarte simplu să falsifici etichetele, Protecția Consumatorilor inspectează etichetele, dar nu testează și produsele", a mai adăugat jurnalistul. 

Întrebat cum de s-a ajuns în această situație scandaloasă, președintele APC a afirmat că "presiunea din partea unor afaceriști este atât de mare încât am ajuns în această situație".

Citește totul despre:

Comentarii