Percheziţii la Penitenciarul Rahova, unde interlopul Fane Caran conducea o reţea a denunţurilor

Mai multe percheziții au avut loc în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, una dintre locaţii fiind Penitenciarul Rahova, de unde Răducan Ştefan cunoscut drept ”Fane Caran” conducea o reţea ce promitea, în schimbul banilor, facilitarea denunţurilor,

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2017 - 14:18

Mai multe percheziții au avut loc în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, una dintre locaţii fiind Penitenciarul Rahova, de unde Răducan Ştefan cunoscut drept ”Fane Caran” conducea o reţea ce promitea, în schimbul banilor, facilitarea denunţurilor şi concretizarea lor la procurori, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, din grupare mai fac parte: Muşat Lucia, Ilie Anton Aurel, Cană Adrian, Ciurea Ramona şi Ilie Anton Aurel. Gruparea acţiona la indicaţiile liderului, în schimbul unor sume de bani, liderii lăsând să se creadă că au influenţă asupra procurorilor din cadrul DIICOT pe care îi pot determina să îndeplinească şi să urgenteze activităţile necesare pentru formularea şi concretizarea denunţurilor.

”Clienţii” grupării erau persoane aflate în curs de urmărire penală sau trimise în judecată pe care formularea de denunţuri îi ajutau în reducererea pedepsei.

Un caz a fost cel al inculpatului Ciocoiu Radu Paul, zis ”Banat”, ”ce se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, şi care a fost trimis în judecată în 2016 pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul ştia că dacă va face un denunţ şi acesta va şi conta într-o anchetă penală, atunci pedeapsa lui va fi mult redusă.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Ciocoiu a apelat la gruparea condusă de Răducan Ştefan tocmai pentru a avea garanţia că denunţul său va fi luat în calcul. Pentru asta a plătit suma de 1.000 de euro, 1000 lei şi un ceas din aur în valoare de 5.000 de euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...