Kovesi: "DNA va mai ancheta doar fapte mărunte, dacă trece pachetul legislativ"

Laura Codruța Kovesi susține că noile modificări legislative vor restrânge capacitatea de investigație a DNA.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2017 - 21:56

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi avertizează că DNA nu va mai putea ancheta decât fapte mărunte, dacă modificările la Legile Justiției trec în forma actuală. Și Forumul Magistraților critică noul pachet legislativ inițiat de mai mulți parlamentari PSD, printre care se numără și fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a explicat marți seară, la televiziunea online Rezistența TV, că DNA nu va mai face mare lucru dacă procurorii sunt puși sub control politic, prin noul pachet legislativ de modificare a Legilor Justiției. 

Judecătorii de la Asociația Forumul Magistraților au strâns 4.000 de semnături de la colegii lor împotriva proiectului de lege inițiat de ministrul Tudorel Toader. Acum, proiectul ministrului a fost abandonat, însă unele dintre propunerile lui se regăsesc în noul pachet legislativ inițiat de deputatul Florin Iordache.

Noul pachet legislativ păstrează președintele Românieiîn procedura de numire a șefilor marilor parchete, dar îl scoate din cea de revocare. În plus, șeful statului este scos din procedura de numire a șefilor secțiilor operative. De asemenea, Inspecția Judiciară nu va fi nici la Ministerul Justiției, nici la CSM, ci în subordinea unui nou înființat Consiliu de integritate al procurorilor și judecătorilor, din care nu se știe cine va face parte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...