Eugen Teodorovici îl ironizează pe premierul Tudose, după ce l-a demis din funcția de consilier: Mă simt foarte ușurat pentru că am aflat care ar fi motivul. Credeam că e de vină Soros

Eugen Teodorovici l-a ironizat, luni, pe premierul Mihai Tudose, după ce șeful Executivului a explicat motivul pentru care l-a demis din funcția de consilier onorific, la 10 zile de la numirea în funcție.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

17.07.2017 - 20:59

Eugen Teodorovici l-a ironizat, luni, pe premierul Mihai Tudose, după ce șeful Executivului a explicat motivul pentru care l-a demis din funcția de consilier onorific, la 10 zile de la numirea în funcție.

„Mă simt foarte ușurat pentru că am aflat care ar fi motivul. Și mă gândeam cine ar fi fost în spatele acestei decizii. Credeam că e de vină Soros. Sunt unii care duc discuția în zona bisericii sau a fumatului. Nu are nicio legătură. Din punctul meu de vedere, clar a fost acea decizie din cauza punctului meu de vedere cu privire la stadionul din Alexandria. Eu nu mă opun, nu sunt împotrivă, ci pentru o astfel de activitate. Gică Hagi și-a făcut o investiție din banii lui, iar statul nu l-a ajutat cu absolut nimic, să își facă stadion. Îi mai trebuiau 5 milioane de lei, ca să facă ce are de făcut pentru a juca în liga I. O sumă foarte mică pentru a putea juca la nivel maxim european”, a spus Eugen Teodorovici, luni, la Antena 3.

Întrebat dacă șeful PSD, Liviu Dragnea, stă în statele demiterii, Teodorici a replicat: „Nu am nicio îndoială. Nu are rost să ne ascundem după deget."

În cursul zilei de luni, Mihai Tudose a afirmat că nu este de acord cu impozitarea veniturilor Bisericii și l-a criticat pe Eugen Teodorovici, că „s-a transformat în purtător de cuvânt”, după ce a făcut aceste afirmații, la un post de televiziune.

„Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere”, a răspuns Mihai Tudose, întrebat despre oportunitatea impozitării veniturilor BOR. Totodată, el a explicat de ce l-a eliberat pe Eugen Teodorovici din funcția de consilier onorific.

„Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înţeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”, a mai spus premierul.


Citește și:  Din nou despre impozitarea Bisericii. De ce mai este BOR stat în stat | OPINIE

Dezbaterea cu privire la impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, relansată de către fostul consilier al premierului Mihai Tudose, nu trebuie să treacă dintr-o extremă în alta. BOR nu mai poate beneficia de statutul privilegiat pe care îl are în prezent în relație cu instituțiile de control, dar nici nu e cazul ca statul să transforme Patriarhia Română într-o sursă de bani pentru acoperit găurile guvernării, așa cum sugera Orlando Teodorovici.

El a fost întrebat punctual dacă este de acord cu impozitarea Bisericii Ortodoxe Române. În acest context, Mihai Tudose a răspuns: „Nu!”.

Într-un interviu acordat Digi24, Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi fost consilier onorific al premierului Tudose, a vorbit despre ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.


Citește și:  Un consilier al premierului Tudose vrea ca veniturile BOR să fie impozitate. Ce i-a propus Eugen Teodorovici Patriarhului Daniel

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a susține, la postul de televiziune Digi24, că este nevoie de un plan concret pentru impozitarea veniturilor Bisericii Ortodoxe Române. Fostul ministru de Finanțe a propus și un plan în acest sens.

„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social”, a declarat Eugen Teodorovici.


Citește și:  Klaus Iohannis: “Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare o aventură fiscală”

"La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...