13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu, complice la şantaj

Dan Voiculescu, complice la şantaj

Dan şi Camelia Voiculescu au fost  joi, la DNA pentru a lectura materialul de urmărire penală înainte de a fi trimişi în judecată. Sorin Alexandrescu a fost şi el la DNA cu acelaşi scop. Acesta din urmă  este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei,  pentru a încheia cu ANTENA GROUP TV un contract de 35 de milioane de euro.

Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj.

”Este în continuare o problema legată de o supărare de-a mea, personală, care nu priveşte opinia publică, legată de faptul că se încearcă în continuare implicarea familiei şi copiilor într-o chestiune stupidă”, a declarat Voiculescu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a ţinut să sublinieze că doar o persoană poate fi şantajată şi nu o companie întreagă, uitând să spună că o companie poate fi şantajată doar prin reprezentantii săi, între care principalul actor este administratorul. In acest caz este vorba de şantajarea administratorului Ioan Bendei de la RCS&RDS, căruia i se cerea să încheie un contract cu ANTENELE de 35 de milioane de euro pentru a nu se divulga informaţii compromitătoare la adresa sa si a companiei pe care o administra.

”Îmi menţin punctul de vedere, a fost vorba de o discuţie între Sorin Alexandrescu şi RCS&RDS, Bendei era reprezentantul companiei, nu era persoana Bendei. Nu are nicio legătură cu şantajul. Şantajul se poate face la persoană, nu se poate face la o companie. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. În rest, sunt supărat pentru că mi-a implicat copilul în acest scandal, dar sper să se termine cu bine”, a mai spus Dan Voiculescu la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat despre acuzaţiile de şantaj pe care i le aduce Nelu Iordache, Dan Voiculescu a spus că nici măcar nu-l cunoaşte pe acesta.

”Vreau să vă fac o surpriză. Nu îl cunosc. Nu am dat mâna cu el niciodată, nu ne-am întâlnit nici în autobuz, nici în metrou, nicăieri. Dacă se poate în România să faci şi un şantaj fără să cunoşti pe cineva, atunci chiar că e culmea telepatiei”, a replicat acesta. Si aici e posibil sa spună, formal adevărul, pentru ca şantajul  de care este acuzat, nu a fost făcut de el, direct, ci prin intermediari, angajati ai Antenelor sau ai trustului Intact. De aceea e vorba de complicitate şi nu e acuzat ca făptuitor direct.

Dan şi Camelia Voiculescu au fost, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală, fiind acuzaţi de complicitate la şantaj în dosarul în care Alexandrescu l-ar fi şantajat pe directorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Surse judiciare au declarat pentru România Liberă că prezentarea materialului de urmărire penală a fost programată până la data de 23 septembrie, după care urmează trimiterea în judecată.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă