16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu, complice la şantaj

Dan Voiculescu, complice la şantaj

Dan şi Camelia Voiculescu au fost  joi, la DNA pentru a lectura materialul de urmărire penală înainte de a fi trimişi în judecată. Sorin Alexandrescu a fost şi el la DNA cu acelaşi scop. Acesta din urmă  este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei,  pentru a încheia cu ANTENA GROUP TV un contract de 35 de milioane de euro.

Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj.

”Este în continuare o problema legată de o supărare de-a mea, personală, care nu priveşte opinia publică, legată de faptul că se încearcă în continuare implicarea familiei şi copiilor într-o chestiune stupidă”, a declarat Voiculescu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a ţinut să sublinieze că doar o persoană poate fi şantajată şi nu o companie întreagă, uitând să spună că o companie poate fi şantajată doar prin reprezentantii săi, între care principalul actor este administratorul. In acest caz este vorba de şantajarea administratorului Ioan Bendei de la RCS&RDS, căruia i se cerea să încheie un contract cu ANTENELE de 35 de milioane de euro pentru a nu se divulga informaţii compromitătoare la adresa sa si a companiei pe care o administra.

”Îmi menţin punctul de vedere, a fost vorba de o discuţie între Sorin Alexandrescu şi RCS&RDS, Bendei era reprezentantul companiei, nu era persoana Bendei. Nu are nicio legătură cu şantajul. Şantajul se poate face la persoană, nu se poate face la o companie. Lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere. În rest, sunt supărat pentru că mi-a implicat copilul în acest scandal, dar sper să se termine cu bine”, a mai spus Dan Voiculescu la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat despre acuzaţiile de şantaj pe care i le aduce Nelu Iordache, Dan Voiculescu a spus că nici măcar nu-l cunoaşte pe acesta.

”Vreau să vă fac o surpriză. Nu îl cunosc. Nu am dat mâna cu el niciodată, nu ne-am întâlnit nici în autobuz, nici în metrou, nicăieri. Dacă se poate în România să faci şi un şantaj fără să cunoşti pe cineva, atunci chiar că e culmea telepatiei”, a replicat acesta. Si aici e posibil sa spună, formal adevărul, pentru ca şantajul  de care este acuzat, nu a fost făcut de el, direct, ci prin intermediari, angajati ai Antenelor sau ai trustului Intact. De aceea e vorba de complicitate şi nu e acuzat ca făptuitor direct.

Dan şi Camelia Voiculescu au fost, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală, fiind acuzaţi de complicitate la şantaj în dosarul în care Alexandrescu l-ar fi şantajat pe directorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Surse judiciare au declarat pentru România Liberă că prezentarea materialului de urmărire penală a fost programată până la data de 23 septembrie, după care urmează trimiterea în judecată.

Cele mai citite

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă