Enel a instalat primele 12 puncte de încărcare pentru maşinile electrice în Vatican

Enel X, divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare şi soluţiilor digitale, a anunţat, marţi, că a semnat un accord cu statul Vatican, care prevede livrarea a 20 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 16:13

Astfel, Enel X livrează Vaticanului staţii de încărcare pentru zone publice, fiecare cu puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în acelaşi timp, a anunţat marţi grupul energetic italian Enel.

”Suntem încrezători că această decizie va servi drept exemplu, contribuind, în continuare, la răspândirea vehiculelor electrice în Italia. Pentru a promova tranziţia către mobilitatea electrică, creăm o reţea capilară de infrastructură de încărcare şi astăzi am făcut un pas important, amplificând angajamentul nostru constant în această direcţie”, a declarat directorul Enel X Italia, Alessio Torelli.

Enel X continuă să implementeze planul privind infrastructura de încărcare în Italia, care prevede instalarea unei reţele de staţii publice în întreaga ţară. Obiectivul planului este de a instala 14.000 puncte de încărcare până în 2020, ajungând până la 28.000 la sfârşitul anului 2022.

Până în prezent, peste 6.000 de noi puncte de încărcare au fost deja instalate. Enel X a semnat, de asemenea, acorduri cu peste 900 de municipalităţi italiene, în timp ce în sectorul privat a semnat parteneriate cu principalii producători de automobile şi a instalat puncte de încărcare în marile centre comerciale.

Comentarii