Darius Vâlcov: "S-a dorit să fiu racolat de KGB"

Darius Vâlcov, consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, susține că în anul 2015 i s-a propus, "pe linia Gușă-KGB", să trădeze PSD și să fie premier. Fostul ministru susține că s-a dorit să fie racolat de KGB.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2018 - 15:06

"În 2015 aveam oferta de a trăda PSD, de a forma o echipă din PSD, să fiu numit prim-ministru al României într-o alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea. Mi-a fost făcută propunerea pe linia Gușă-KGB. Spun asta pentru că mi-a fost făcută de câtva ori la hotelul Majestic din Băneasa unde au fost de față Vasile Blaga, Cozmin Gușă și fostul membru CNA Valentin Jucan. Denise Rifai a fost de multe ori acolo, precum și Rareș Bogdan, Murad, patronul hotelului și Șerban Pop.  Pe linia KGB se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, că știu de vizita de la Moscova din 2009 cu Mircea Geoană. S-a dorit să fiu racolat de KGB. Am refuzat. Domnul Gușă a încercat să mă racoleze pe mine", a spus Darius Vâlcov într-un interviu acordat DCNews.

Întrebat dacă serviciile secrete rusești acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”. 

Darius Vâlcov susține că după ce a refuzat, în 2014, prelungirea unui acord cu FMI, care, în opinia lui ar fi fost în detrimentul țării, Traian Băsescu i-ar fi trimis o scrisoare prin care îi cerea să își dea demisia de la Ministerul Finanțelor și să ocupe funcția de vicepreședinte al Băncii Mondiale. Propunerea ar fi fost făcută cu o săptămână înainte de a fi arestat.

"În martie, înainte de a fi arestat, domnul Basescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, consilier, care mai departe a transmis prin domnul Mihai Nita, fost senator, actual deputat, o scrisoare prin care mi se cerea sa-mi dau demisia de la Ministerul Finantelor si sa merg vicepresedinte la Banca Mondiala. Mi-a venit cu o saptamana inainte de a fi arestat. Am refuzat", a declarat Darius Vâlcov la DCNews.

 

Comentarii