Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cei doi brutari din Sri Lanka ar putea fi angajați în Cluj de un oficial local

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că se gândește să ia legătura cu cei doi brutari din Sri Lanka, angajați în Ditrău, pentru a le da un loc de muncă la una dintre instituțiile locale, după ce angajatorul a anunțat că îi concediază.

Share

Rl online 0 comentarii

02.02.2020 - 15:02

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe a subliniat că dezbinarea, rasismul sau xenofobia nu sunt caracteristicile acestui neam și nu este de acord cu situația creată în Ditrău, județul Harghita, unde tot satul este împotriva celor doi brutari din Sri Lanka, scriu Știripesurse.ro.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj - societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a arătat Tișe în postare.

Acesta susține că unicitatea românilor rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respirate.

„Nu am putea fi altfel”, a conchis președintele CJ Cluj.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producție și le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale, îi pun șef de producție”, a spus el.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...