10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCei doi brutari din Sri Lanka ar putea fi angajați în Cluj...

Cei doi brutari din Sri Lanka ar putea fi angajați în Cluj de un oficial local

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe a subliniat că dezbinarea, rasismul sau xenofobia nu sunt caracteristicile acestui neam și nu este de acord cu situația creată în Ditrău, județul Harghita, unde tot satul este împotriva celor doi brutari din Sri Lanka, scriu Știripesurse.ro.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj – societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a arătat Tișe în postare.

Acesta susține că unicitatea românilor rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respirate.

„Nu am putea fi altfel”, a conchis președintele CJ Cluj.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producție și le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale, îi pun șef de producție”, a spus el.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Cele mai citite

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă