Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Braşov: Tabără de vară pentru cercetaşi, la Predeal

Peste 40 de tineri din ţară participă la a XII-a ediţie a ''Taberei de vară pentru cercetaşi'', care a început luni, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte ''General Leonard Mociulschi'' cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei ''Steaua'' Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 13:53

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Agerpres, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), desfăşurată sub deviza ''Fii cel mai bun! Fii la înălţime!'', tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diverse structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

Timp de şapte zile, vor fi organizate activităţi interactive prin care participanţii vor fi iniţiaţi în procedee de cercetare şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, metode de traversare a unui curs de apă şi alte elemente de tehnică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov, precum şi obiective turistice din zonă, menţionează comunicatul citat.

La tabără vor participa 42 de elevi, băieţi şi fete, din întreaga ţară, opt dintre elevi fiind selecţionaţi cu sprijin ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, ceilalţi fiind câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 20 martie - 22 aprilie 2018.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Asociaţia de Caritate din Armata României ''CAMARAZII'', fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre şi Direcţia Calitatea Vieţii Personalului din MApN, cu sprijinul unor sponsori, potrivit sursei citate.

Comentarii

loading...