11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialManelisti si lautari fac Revelionul la TV

Manelisti si lautari fac Revelionul la TV

Manelele nu vor lipsi nici anul acesta din programul de Revelion al televiziunilor romanesti. Dar, ca sa nu mai existe critici ca in trecut, au fost introduse in program emisiuni "care sa satisfaca toate gusturile", alaturi de alte genuri muzicale. "Romanul s-a nascut petrecaret! Poezia spritului, a giamparalei, in particular, si a darii in stamba, in general, il caracterizeaza. si daca tot anul s-a tinut de Cioaca, de Revelion are liber sa se tina de cioace de n-a vazut Europa!", ne anunta Pro TV pentru "noaptea dintre ani". Nici macar TVR 2 nu face nota distincta, "invitandu-va sa petreceti schimbarea anilor alaturi de Sabrina, Andrei, gasca de la COOLmea distractiei si invitatii lor: Activ, Akcent, Andreea Banica, Impact, Alexandra Ungureanu si Crush, Cornelia Catanga, Wassabi, Zale, Bordo, Carmen serban, Gelu Voicu, Costica Lataretu si multi, multi altii…".

Mai departe, Antena 1 si Kanal D au imaginat emisiuni confruntare si emisiuni concurs, pentru a difuza muzica lautareasca si manele in noaptea de 31 decembrie. Antena 1 ofera show-ul moderat de Aurelian Temisan "Sunt roman, deci ma distrez", "care va aduce in fata telespectatorilor ultimele trei provincii ale Romaniei inscrise in aceasta competitie: Banat, Dobrogea si Oltenia. In tabara oltenilor, "joaca" Ovidiu Komornyik, Niculina Stoican, Valentina Fatu si Jean de la Craiova. Banatul va fi reprezentat de Andra, Nicoleta Voica, Marius Drogeanu si Adi de la Vilcea, iar din echipa Dobrogei fac parte Delia, Aneta Stan, Magda Catone si Vali Vijelie". In fine, Kanal D prezinta concursul "Petrecere cu lautari". "Pentru a primi o diploma de lautar amator, cei inscrisi la scoala de lautari vor trece prin toate etapele prin care trebuie sa treaca un invatacel: interpretare, istoria muzicii lautaresti in Romania sau recunoasterea de interpreti celebri care ne-au facut cunoscuti in lume, ducand faima muzicii lautaresti peste hotare", astfel este descrisa emisiunea.

Umor cu repetitie
La capitoul umor, televiziunile centrale ne ofera aceleasi "noutati" tn noaptea dintre 2007/2008: Florin Calinescu (Pro TV), Divertis (Antena 1), Trazniti in NATO (Prima) si Vacanta Mare (Kanal D). Evident, in editii mai mult sau mai putin speciale. "Florin Calinescu stie exact ce are de facut, doar are atata experienta in spate si a prezentat atatea revelioane la viata sa! Partenerul sau de prezentare, Smiley, va incerca sa-l convinga pe el si audienta ca si generatia lui are foarte multe de spus. Cei doi ajung sa isi dispute rolul de prezentator al Revelionului Pro Tv si asa in scena intra cei mai buni artisti din Romania". Cei doi sunt concurati, tot pe Pro TV, de "celebrii Romica Tociu si Cornel Palade, convinsi ca ei sunt cu mult mai buni decat Calinescu si Smiley si ca merita roluri care sa-i puna in valoare", se lauda canalul din Pache Protopopescu.
Divertis aduce doua ore de "Best of" al show-ului lor de peste ani, dar si urari interpretate de membrii grupului. Vacanta mare, la Kanal D, ofera o noua editie a emisiunii "I love Rumenia", cu "umor in spirit romanesc".

Iar filme in reluare
In materie de filme, televiziunile nu se dezmint. Ne ofera, ca si de Craciun, pelicule pe care le-am mai vazut pe micul ecran in anii trecuti: "Austin Powers, spionul care mi-a tras-o (31 decembrie, Pro TV), "Buletin de Bucuresti (31 decembrie, Antena 1), "Al naibii tratament" (1 ianuarie, Pro TV), "Jandarmul din St. Tropez" (1 ianuarie, Antena 1) sau "Dinotopia" (1 ianuarie, Prima).
Mai mult, TVR a pastrat in grila o emisiune de acum clasica: "Daca doriti sa revedeti…". Daca doriti sa revedeti selectiuni din programul de revelion al televiziunii publice, puteti pe 1 ianuarie, de la 15.15 si la 0.10, si pe 2 ianurie, de la 11.45.

Orban revine pe ecran

In noaptea de Anul Nou, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, revine pe ecrane, intr-o ipostaza care pare sa-i fie mai prielnica decat functia publica: "Ludovic Orban, George Pruteanu, Lavinia sandru, Raluca Turcan, Petre Roman vor canta alaturi de Nicolae Furdui Iancu, Floarea Calota, Aurel Tamas, Laura Lavric, Irina Loghin, Gabriela Tuta, demonstrand astfel ca politicienii pot "canta" si "juca" si dupa cum li se da "tonul"… Iar tonul este dat, in noaptea dintre ani, de Nicolae Botgros si Iuliana Tudor", anunta, cu pompa, TVR.

Singurul interviu cu Regina Ana
Demna de remarcat pentru zilele de final si inceput de an este totusi seria de interviuri cu reprezentantii Casei Regale romanesti, difuzata de TVR. Iese in evidenta programarea pe 5 ianuarie a singurului interviu pe care Regina Ana a Romaniei l-a dat in toata viata ei. Interviul va fi prezentat in cadrul emisiunii "Profesionistii", realizat de Eugenia Voda. Pe 29 decembrie, Catalin stefanescu prezinta o editie a emisiunii Garantat 100%, "in care ii intalneste pentru prima oara impreuna intr-un interviu de amploare, pe Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen". Tot in seria despre regalitate se inscrie si prima editie din 2008 a emisiunii dezbatere "De ce democratia?", din 3 ianuarie, in care Nicolas Don le propune telespectatorilor documentarul "La portile infernului", o trecere in revista a unor personaje marcante ale istoriei din perioada ’38-’45, printre care si Regele Mihai I al Romaniei.

Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă