17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoCodul roșu de caniculă, prelungit până marți

Codul roșu de caniculă, prelungit până marți

Codul roșu de caniculă rămâne în vigoare până marți în cea mai mare parte a României, potrivit meteorologilor de la ANM.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM, a explicat la Digi 24 a fost prelungit codul roșu de caniculă și că abia în a doua parte a săptămânii viitoare ar putea să apară o ușoară răcorire. Z

onele afectate includ Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime extrem de ridicate, între 37 și 42 de grade Celsius.

În plus, pe litoral se vor înregistra valori cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM.

Ne așteaptă zile toride și nopți tropicale

În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și zona Carpaților Orientali, sâmbătă și duminică este în vigoare cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor oscila între 35 și 40 de grade Celsius, iar pe litoral vor fi cuprinse între 32 și 35 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că disconfortul termic va fi accentuat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor scădea sub 20 de grade Celsius, ceea ce va caracteriza nopțile ca fiind tropicale.

ANM subliniază că valul de căldură va persista și se va intensifica în următoarele zile, afectând întreaga țară.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Anglia riscă excluderea din competițiile internaționale din cauza implicării politicului în fotbal!

UEFA a emis un avertisment grav către Anglia, semnalând posibila excludere a naționalei și cluburilor engleze din toate competițiile internaționale dacă se dovedește implicarea...

Premiile Emmy 2024. „Shogun”, număr record de trofee. Japonezii sărbătoresc triumful

Serialul "Shogun" a fost sărbătorit cu entuziasm în Japonia după ce a obținut un succes impresionant la gala Primetime Emmy Awards 2024, câștigând un...
Ultima oră
Pe aceeași temă