17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp ce liderii europeni se pregătesc pentru posibilitatea revenirii republicanului la Casa Albă, scrie Reuters.

Un oficial al campaniei lui Trump a confirmat că va avea loc o întâlnire. Cei doi se vor întâlni miercuri seară la Trump Tower din Manhattan, potrivit unei surse familiare cu acest subiect.

Naționalistul Duda, al cărui mandat expiră în 2025, a fost unul dintre partenerii internaționali preferați ai lui Trump în timpul președinției sale. Principalul consilier al președintelui polonez a declarat că ei rămân în contact.

“Dacă va exista această posibilitate, pentru că depinde și de program, mă voi întâlni și cu Donald Trump”, a declarat Duda, înainte de a se urca în avion.

Tabloidul Fakt și portalul de știri WP.pl au citat anterior surse care au declarat că o întâlnire informală ar urma să aibă loc cu ocazia unei vizite la New York, în timpul căreia Duda urmează să se întâlnească cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă